fbpx
Babka piaskowa - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babka piaskowa
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 55

Składniki

Ciasto:

Dekoracja:

Przygotowanie

KROK 1 - Prostokątną foremkę o wymiarach 12 x 20 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.

KROK 2 - Piekarnik nagrzej do 180* C.

KROK 3 - Do głębokiej miski wbij jajka, dodaj miękką margarynę i jogurt, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 3-4 min.

KROK 4 -  Gotową masę przełóż do przygotowanej formy.

KROK 5 - Wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 40 min. do suchego patyczka.

KROK 6 - Przygotuj lukier: do średniej miski wsyp zawartość torebki z lukrem, dodaj 15 ml gorącej wody i dokładnie wymieszaj.

KROK 7 - Gotowym lukrem polej babkę, posyp ją kandyzowaną skórką pomarańczową.

Babka piaskowa

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+