Krok po kroku: Gruszki w cieście francuskim - Delektujemy.pl

Składniki

  • Gruszki
  • Ciasto francuskie
  • Cukier trzcinowy do obtoczenia
  • 1 białko
Przygotowanie Krok po kroku: Gruszki w cieście francuskim - Delektujemy.pl

KROK 1

Odcinamy plaster na spodzie gruszki (około 0,5 cm), aby mogły stać. Ciasto francuskie kroimy na paski o szerokości około 1 cm.

Przygotowanie Krok po kroku: Gruszki w cieście francuskim - Delektujemy.pl

KROK 2

Paski ciasta smarujemy białkiem i obtaczamy w cukrze cynamonowym.

Przygotowanie Krok po kroku: Gruszki w cieście francuskim - Delektujemy.pl

KROK 3

Ugotowane gruszki smarujemy białkiem na całej powierzchni.

Przygotowanie Krok po kroku: Gruszki w cieście francuskim - Delektujemy.pl

KROK 4

Gruszki owijamy paskami od dołu do góry.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy