Składniki
- 1 opakowanie cukru o smaku kokosowym
- 400 g malin
- ½ szklanki cukru
- ½ szklanki mąki orkiszowej
- 3 łyżki płatków owsianych
- 100 g masła
- 3 łyżki wiórków kokosowych Bakalland
KROK 1
Przygotowujemy opakowanie cukru o smaku kokosowym Delecta, 400 g malin, ½ szklanki mąki orkiszowej, ½ szklanki cukru, 3 łyżki płatków owsianych, 100 g masła, 3 łyżki wiórków kokosowych Bakalland.
KROK 2
Mieszamy maliny z cukrem o smaku kokosowym i wiórkami kokosowymi.
Mąkę łączymy z cukrem, płatkami i kawałkiem zimnego masła.
KROK 3
Rozcieramy palcami, by powstały kuleczki kruszonki.
KROK 4
Maliny dajemy do kokilek wysmarowanych masłem i posypujemy kruszonką. Obficie!
Pieczemy przez 20 minut w 180 stopni C.
KROK 5
Delektujemy się tym pysznym deserem na ciepło!