fbpx
Domowa granola bakaliowa z jogurtem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Domowa granola bakaliowa z jogurtem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 10
czas przygotowania: 60

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Poranna krzątanina, planowanie całego dnia, gorączkowy bieg do szkoły i do pracy - znacie to, prawda? Wystarczy miły drobiazg dodany do śniadania, aby ten dzień rozpoczął się od spokoju i uśmiechu!

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170ºC (bez termoobiegu).
  2. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
  3. Wszystkie składniki oprócz żurawiny i rodzynek mieszamy wraz z olejem kokosowym.
  4. Masę bakaliową przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut, mieszając masę co 10 minut.
  5. Po upieczeniu dodajemy do granoli suszone owoce.
  6. Granolę przechowujemy w słoiku i podajemy z jogurtem naturalnym lub mlekiem.
  7. Dekorujemy pikiem przed serwowaniem.

Z takim śniadaniem dzień musi być wspaniały.

Domowa granola bakaliowa z jogurtem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+