1h 10 porcji Łatwy
Domowa granola bakaliowa z jogurtem

Domowa granola bakaliowa z jogurtem

Składniki

Jak przygotować domową granolę bakaliową z jogurtem?

Poranna krzątanina, planowanie całego dnia, gorączkowy bieg do szkoły i do pracy – znacie to, prawda? Wystarczy miły drobiazg dodany do śniadania, aby ten dzień rozpoczął się od spokoju i uśmiechu!

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170ºC (bez termoobiegu).
  2. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
  3. Wszystkie składniki oprócz żurawiny i rodzynek mieszamy wraz z olejem kokosowym.
  4. Masę bakaliową przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut, mieszając masę co 10 minut.
  5. Po upieczeniu dodajemy do granoli suszone owoce.
  6. Granolę przechowujemy w słoiku i podajemy z jogurtem naturalnym lub mlekiem.
  7. Dekorujemy pikiem przed serwowaniem.

Z takim śniadaniem dzień musi być wspaniały.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...