fbpx
Krem sułtański ze śnieżką - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Krem sułtański ze śnieżką
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Krem:
  • 1 opakowanie budyniu smak czekoladowy Delecta
  • 500 ml mleka
  • 6 łyżek cukru
  • 3 łyżki rodzynek Bakalland
  • 30 g orzechów nerkowca Bakalland
  • 30 g migdałów Bakalland
  • 50 ml rumu
  • 30 g masła
  • 200 ml śmietany kremówki

Przygotowanie

Krem sułtański to przepyszny deser, którego przygotowanie zajmie dosłownie kilka chwil. W sam raz na leniwy dzień. :)

  1. Rodzynki zalewamy rumem, a orzechy siekamy.
  2. Budyń rozpuszczamy w szklance mleka, a resztę mleka zagotowujemy z połową cukru.
  3. Gdy mleko zacznie się gotować, przelewamy do garnka i całość mieszamy do zgęstnienia.
  4. Budyń odstawiamy z palnika i przykrywamy szczelnie folią spożywczą, aż budyń wystygnie.
  5. Chłodny budyń miksujemy z masłem, a następnie rozkładamy go do salaterek.
  6. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem reszty cukru, a następnie przykrywamy nią budyń w salaterkach.
  7. Na wierzch każdego z deserów wykładamy odcedzone rodzynki, posypujemy orzechami.
  8. Dekorujemy odpowiednim pikiem.

Taki deser to idealny poprawiacz nastroju - na smutki i radości krem sułtański będzie najlepszy!

Krem sułtański ze śnieżką

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+