fbpx
Deser na ciepło z płatkami owsianymi - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Deser na ciepło z płatkami owsianymi
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 2
czas przygotowania: 15

Składniki

Składniki:
  • 100 g płatków owsianych
  • 100 g jeżyn
  • 100 g borówek
  • 40 g jagód goji Bakalland
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego Delecta
  • 60 g chałwy
  • mięta

Przygotowanie

Desery "na pocieszenie" to coś, co sprawdza się przede wszystkim wtedy, kiedy kogoś ogarnia melancholia. Idzie jesień, więc koniecznie przygotujcie się na to, aby komuś bliskiemu w łatwy sposób poprawić nastrój.

  1. Przygotowujemy dwa słoiczki lub miseczki, w których podamy deser.
  2. Zagotowujemy wrzątek.
  3. Niewielki rondel kładziemy na palniku na średnim ogniu, wsypujemy płatki i rozgrzewamy około 1 minuty.
  4. Następnie zalewamy wrzątkiem tuż nad poziom płatków.
  5. Dodajemy jagody goji.
  6. Gotujemy kilka minut, aż płyn całkowicie się zredukuje.
  7. Ściągamy z palnika, dodajemy owoce i łyżeczkę cukru, mieszamy.
  8. Deser przekładamy do dwóch słoiczków lub miseczek.
  9. Wierzch posypujemy chałwą, świeżymi owocami i miętą.
  10. Dekorujemy czułymi pikami.

Z każdą kolejną łyżeczką rośnie uśmiech od ucha do ucha.

Deser na ciepło z płatkami owsianymi

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+