Deser na ciepło z płatkami owsianymi

15 min2 porcjeŁatwy

Kto powiedział, że desery na ciepło nie pasują do wakacji? Propozycja połączenia płatków owsianych na ciepło z leśnymi owocami i świeżą miętą - idealna na śniadanie lub podwieczorek!

Składniki

Składniki:

Jak przygotować Deser na ciepło z płatkami owsianymi?

Zaczynam od przygotowania dwóch słoiczków lub miseczek, w których podam deser.

Zagotowuję wrzątek. Niewielki rondel kładę na palniku na średnim ogniu, wsypuję płatki i rozgrzewam około 1 minuty. Następnie zalewam wrzątkiem tuż nad poziom płatków. Dodaję jagody goji. Gotuję kilka minut, aż płyn całkowicie się zredukuje. Ściągam z palnika, dodaję owoce i łyżeczkę cukru, mieszam.

Deser przekładam do dwóch słoiczków/ miseczek. Wierzch posypuję chałwą, świeżymi owocami i dekoruję miętą.