15min 2 porcje Łatwy
Deser na ciepło z płatkami owsianymi

Deser na ciepło z płatkami owsianymi

Składniki

Składniki:

Jak przygotować deser na ciepło z płatkami owsianymi?

Desery „na pocieszenie” to coś, co zawsze sprawdza się przede wszystkim wtedy, kiedy kogoś ogarnia melancholia. Idzie jesień, więc koniecznie przygotujcie się na to, aby kogoś bliskiego wesprzeć w spadku humoru!

  1. Przygotowujemy dwa słoiczki lub miseczki, w których podamy deser.
  2. Zagotowujemy wrzątek.
  3. Niewielki rondel kładziemy na palniku na średnim ogniu, wsypujemy płatki i rozgrzewamy około 1 minuty.
  4. Następnie zalewamy wrzątkiem tuż nad poziom płatków.
  5. Dodajemy jagody goji.
  6. Gotujemy kilka minut, aż płyn całkowicie się zredukuje.
  7. Ściągamy z palnika, dodajemy owoce i łyżeczkę cukru, mieszamy.
  8. Deser przekładamy do dwóch słoiczków lub miseczek.
  9. Wierzch posypujemy chałwą, świeżymi owocami i miętą.
  10. Dekorujemy czułymi pikami.

Z każdą kolejną łyżeczką rośnie uśmiech od ucha do ucha.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...