Konfitura różana - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 40 min.

Składniki

Konfitura różana:

Przygotowanie

KROK 1: Opłukujemy dokładnie płatki róż pod zimną wodą. Odcinamy białe końce, by uniknąć goryczki.

KROK 2: Mieszamy dokładnie w rondlu wodę, sok z limonki, cukier i Dżemix.

KROK 3: Gotujemy całość przez ok. 20 minut.

KROK 4: Przekładamy do słoików i szczelnie zakręcamy. Odstawiamy do góry dnem, aż słoiki „chwycą”.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy