fbpx
Dżem z rabarbaru - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Dżem z rabarbaru
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 2x0,6l
czas przygotowania: 15

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rabarbar umyj, osusz i pokrój na kawałki o grubości 1 cm (bez obierania).

KROK 2: Przełóż go do garnka i wymieszaj z dżemixem uniwersalnym. Dodaj odrobinę wody. Zagotuj, ciągle mieszając. Dodaj 500 g cukru i saszetkę cukru z cynamonem. Zagotuj ponownie. Od momentu zagotowania trzymaj na małym ogniu jeszcze przez 5 minut.

KROK 3: Garnek zdejmij z ognia. Mieszaj masę do zniknięcia piany. Gorącym dżemem napełnij czyste, wyparzone słoiki i natychmiast zamknij. Słoiki postaw na kilka minut do góry dnem.

Dżem z rabarbaru

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+