fbpx
Kompot z truskawkami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Kompot z truskawkami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 1l
czas przygotowania: 25

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Dokładnie umyj truskawki, usuń szypułki i przekrój większe owoce na pół.

KROK 2: W dużym garnku zagotuj wodę z cukrem i cukrem waniliowym Delecta. Mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.

KROK 3: Do gotującej się wody dodaj przygotowane truskawki. Zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu przez około 10 minut.

KROK 4: W międzyczasie sparz cytrynę, osusz, a następnie zetrzyj z niej skórkę na drobnej tarce. Wyciśnij sok z cytryny.

KROK 5: Dodaj sok i skórkę z cytryny do gotującego się kompotu, wymieszaj i gotuj wszystko razem przez kolejne 5 minut.

Kompot z truskawkami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+