Karpatka z ciasta francuskiego z malinami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie Kremu karpatka Delecta  
  • 500 ml mleka
  • 200 g miękkiego masła
  • 200 g malin
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie

KROK 1: Ciasto francuskie rozwiń i przekrój na dwa identyczne prostokąty. Ułóż na blasze i piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C. Wyjmij i ostudź na kratce.

KROK 2: Z 500 ml mleka odlej 1 szklankę. Rozprowadź w niej zawartość torebki z kremem karpatka. Pozostałe mleko zagotuj.
Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek i gotuj energicznie mieszając przez 3 minuty. Przykryj folią spożywczą na dotyk i zostaw do ostudzenia.

KROK 3: W misce umieść miękkie masło i zmiksuj, aż stanie się puszyste. Partiami dodawaj ostudzony krem i miksuj do połączenia. Gotowy krem wymieszaj ze świeżymi malinami.

KROK 4: Blat ciasta francuskiego posmaruj kremem i przykryj drugim blatem ciasta. Delikatnie dociśnij i posyp cukrem pudrem.

 

Karpatka z ciasta francuskiego z malinami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy