Krok po kroku: Bakaliowe praliny w kakao

Krok po kroku: Bakaliowe praliny w kakao

Krok po kroku: Bakaliowe praliny w kakao

Krok 1

Przygotowujemy składniki: 60 g rodzynek, 100 g pestek słonecznika, 3 łyżeczki kakao, 2 łyżeczki miodu i 100 ml soku pomarańczowego. Rodzynki moczymy w soku przez około 3-4 godziny.

Krok po kroku: Bakaliowe praliny w kakao

Krok 2

Rodzynki odcedzamy, umieszczamy w blenderze razem z 60 g pestek słonecznika (zostawiamy 20 g pestek w całości) i miodem.

Krok po kroku: Bakaliowe praliny w kakao

Krok 3

Składniki miksujemy na gładką pastę. Następnie do masy dodajemy resztę pestek słonecznika i mieszamy łyżką.

Krok po kroku: Bakaliowe praliny w kakao

Krok 4

Z masy formujemy kulki, które obtaczamy w kakao. Całość schładzamy i podajemy.