fbpx
Krok po kroku: Bakaliowe praliny w kakao - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Krok po kroku: Bakaliowe praliny w kakao
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email

Składniki

  • 60 g rodzynek
  • 100 g pestek słonecznika
  • 3 łyżeczki kakao
  • 2 łyżeczki miodu
  • 100 ml soku pomarańczowego
Przygotowanie Krok po kroku: Bakaliowe praliny w kakao - Delektujemy.pl

KROK 1

Przygotowujemy składniki: 60 g rodzynek, 100 g pestek słonecznika, 3 łyżeczki kakao, 2 łyżeczki miodu i 100 ml soku pomarańczowego. Rodzynki moczymy w soku przez około 3-4 godziny.

Przygotowanie Krok po kroku: Bakaliowe praliny w kakao - Delektujemy.pl

KROK 2

Rodzynki odcedzamy, umieszczamy w blenderze razem z 60 g pestek słonecznika (zostawiamy 20 g pestek w całości) i miodem.

Przygotowanie Krok po kroku: Bakaliowe praliny w kakao - Delektujemy.pl

KROK 3

Składniki miksujemy na gładką pastę. Następnie do masy dodajemy resztę pestek słonecznika i mieszamy łyżką.

Przygotowanie Krok po kroku: Bakaliowe praliny w kakao - Delektujemy.pl

KROK 4

Z masy formujemy kulki, które obtaczamy w kakao. Całość schładzamy i podajemy.

Krok po kroku: Bakaliowe praliny w kakao

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+