Granola z płatkami czekoladowymi - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 35 min.

Składniki

Granola:

Przygotowanie

Szybkie, proste i pożywne śniadanie? To proste! Domowa granola z kuleczkami zbożowymi!  

  1. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 °C (bez termoobiegu).
  2. Orzechy kroimy lub rozdrabniamy je w robocie kuchennym. Płatki owsiane mieszamy z posiekanymi orzechami i całość wysypujemy na blachę.
  3. W garnku podgrzewamy miód, cukier, sól, olej oraz cukier wanilinowy. Powstały syrop wylewamy na blachę na płatki z orzechami, całość dokładnie mieszamy.
  4. Blachę wstawiamy do piekarnika na 30 - 35 minut, mieszając co pewien czas. Po upieczeniu odkładamy blachę do wystudzenia.
  5. Do wystudzonych płatków z orzechami i syropem dodajemy płatki czekoladowe oraz suszoną żurawinę, mieszamy i przesypujemy do słoika.

Bakalie, płatki i słodkie dodatki zapewniają energię na cały dzień, a dodatkowo - bez problemu można zabrać słoiczek do pracy i spałaszować na drugie śniadanie lub w formie suchej przekąski.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy