fbpx
Granola z płatkami czekoladowymi - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Granola z płatkami czekoladowymi
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 35

Składniki

Granola:

Przygotowanie

Szybkie, proste i pożywne śniadanie? To proste! Domowa granola z kuleczkami zbożowymi!  

  1. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 °C (bez termoobiegu).
  2. Orzechy kroimy lub rozdrabniamy je w robocie kuchennym. Płatki owsiane mieszamy z posiekanymi orzechami i całość wysypujemy na blachę.
  3. W garnku podgrzewamy miód, cukier, sól, olej oraz cukier wanilinowy. Powstały syrop wylewamy na blachę na płatki z orzechami, całość dokładnie mieszamy.
  4. Blachę wstawiamy do piekarnika na 30 - 35 minut, mieszając co pewien czas. Po upieczeniu odkładamy blachę do wystudzenia.
  5. Do wystudzonych płatków z orzechami i syropem dodajemy płatki czekoladowe oraz suszoną żurawinę, mieszamy i przesypujemy do słoika.

Bakalie, płatki i słodkie dodatki zapewniają energię na cały dzień, a dodatkowo - bez problemu można zabrać słoiczek do pracy i spałaszować na drugie śniadanie lub w formie suchej przekąski.

Granola z płatkami czekoladowymi

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+