fbpx
Gofry waniliowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Gofry waniliowe
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 15
czas przygotowania: 30

Składniki

CiastoKrem
  • 1 opakowanie Kremu irish cream Delecta
  • 100 ml mleka
  • 250 ml śmietanki 30%

Przygotowanie

Pamiętacie smak gofrów? Od razu przywołuje na myśl wakacje… Wystarczy udekorować je pysznym kremem i ulubionymi owocami i można sobie zrobić lato nawet w środku zimy!

  1. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
  2. Resztę składników miksujemy, na koniec dodając ubite białko.
  3. Na posmarowaną olejem, rozgrzaną gofrownicę nakładamy łyżką ciasto i pieczemy do zarumienienia
  4. Miksujemy około 3 minut składniki na krem. Gotową masą dekorujemy gofry.
  5. Dodajemy ulubione owoce i bakalie.
  6. Do gofrów wbijamy emocjonalne piki.

Z kremem na bazie serca mascarpone świetnie komponują się truskawki, jagody i borówki! Warto pamiętać, że gofry to na tyle wdzięczny deser, że można je zjeść z czym tylko zechcemy!

Gofry waniliowe

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+