30min 15 porcji Łatwy
Gofry waniliowe

Gofry waniliowe

Składniki

Ciasto

Krem

Jak przygotować gofry waniliowe?

Pamiętacie smak gofrów? Od razu przywołuje na myśl wakacje… Wystarczy udekorować je pysznym kremem i ulubionymi owocami i można sobie zrobić lato nawet w środku zimy!

  1. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
  2. Resztę składników miksujemy, na koniec dodając ubite białko.
  3. Na posmarowaną olejem, rozgrzaną gofrownicę nakładamy łyżką ciasto i pieczemy do zarumienienia
  4. Miksujemy około 3 minut składniki na krem. Gotową masą dekorujemy gofry.
  5. Dodajemy ulubione owoce i bakalie.
  6. Do gofrów wbijamy emocjonalne piki.

Z kremem na bazie serca mascarpone świetnie komponują się truskawki, jagody i borówki! Warto pamiętać, że gofry to na tyle wdzięczny deser, że można je zjeść z czym tylko zechcemy!

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...