Gofry waniliowe - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 15
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

CiastoKrem
  • 1 opakowanie Kremu irish cream Delecta
  • 100 ml mleka
  • 250 ml śmietanki 30%

Przygotowanie

Pamiętacie smak gofrów? Od razu przywołuje na myśl wakacje… Wystarczy udekorować je pysznym kremem i ulubionymi owocami i można sobie zrobić lato nawet w środku zimy!

  1. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
  2. Resztę składników miksujemy, na koniec dodając ubite białko.
  3. Na posmarowaną olejem, rozgrzaną gofrownicę nakładamy łyżką ciasto i pieczemy do zarumienienia
  4. Miksujemy około 3 minut składniki na krem. Gotową masą dekorujemy gofry.
  5. Dodajemy ulubione owoce i bakalie.
  6. Do gofrów wbijamy emocjonalne piki.

Z kremem na bazie serca mascarpone świetnie komponują się truskawki, jagody i borówki! Warto pamiętać, że gofry to na tyle wdzięczny deser, że można je zjeść z czym tylko zechcemy!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy