fbpx
Gofry truskawkowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Gofry truskawkowe
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 30

Składniki

Gofry:

Masa śmietanowa:

  • 500 ml śmietanki 30%
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżeczki żelatyny Delecta
  • 100 ml mleka

Dodatkowo:

  • bita śmietana w sprayu do dekoracji
  • świeże truskawki

Przygotowanie

KROK 1: Ciasto na gofry przygotuj według przepisu na opakowaniu: zawartość torebki, jajka, mleko i olej umieść w głębokiej misce i zmiksuj na jednolitą masę. Upiecz gofry (masa starcza na ok. 12 szt) i wystudź. 

 

KROK 2: Przygotuj masę: mleko podgrzej, tak, aby było ciepłe, ale nie gorące. Rozpuść w nim  żelatynę. Do miski wlej śmietankę, dodaj cukier puder i ubij na puszystą masę. Na koniec, ciągle ubijając, cienką strużką wlej mleko z żelatyną. 

 

KROK 3: Połowę gofrów ułóż w blaszce lub innym płaskim naczyniu w taki sposób, aby tworzyły spód „kanapki”. Następnie wyłóż masę śmietanową i przykryj pozostałymi goframi. Włóż do lodówki na min. 2 godziny.  Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną w sprayu oraz świeżymi truskawkami. 

Gofry truskawkowe - Delektujemy.pl

Gofry truskawkowe

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+