Girlanda z pierników - Delektujemy.pl

Przygotowanie

Do przygotowania girlandy potrzebujemy:

  • 12 pierniczków Delecta w dwóch różnych kształtach (ludziki i gwiazdki)
  • atłasowej, czerwonej wstążki - około 2 m

Przy okazji pieczenia pierniczków Delecta odkładamy połowę ciasta i wykrawamy 12 ciasteczek w dwóch różnych kształtach. Przed upieczeniem, w połowie wysokości pierniczka, wycinamy za pomocą plastikowej słomki do napojów dwie dziurki i wstawiamy pierniczki do piekarnika na 12 minut. Po upieczeniu pierniczki studzimy, układamy kształty naprzemiennie i przewlekamy przez nie atłasową wstążkę tak, aby była widoczna z przodu pierniczka, pomiędzy dziurkami. Girlandą ozdabiamy komodę lub choinkę. To wyjątkowa - i pyszna - dekoracja domu na Święta.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy