fbpx
Girlanda z pierników - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Girlanda z pierników
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email

Składniki

Przygotowanie

Do przygotowania girlandy potrzebujemy:

  • 12 pierniczków Delecta w dwóch różnych kształtach (ludziki i gwiazdki)
  • atłasowej, czerwonej wstążki - około 2 m

Przy okazji pieczenia pierniczków Delecta odkładamy połowę ciasta i wykrawamy 12 ciasteczek w dwóch różnych kształtach. Przed upieczeniem, w połowie wysokości pierniczka, wycinamy za pomocą plastikowej słomki do napojów dwie dziurki i wstawiamy pierniczki do piekarnika na 12 minut. Po upieczeniu pierniczki studzimy, układamy kształty naprzemiennie i przewlekamy przez nie atłasową wstążkę tak, aby była widoczna z przodu pierniczka, pomiędzy dziurkami. Girlandą ozdabiamy komodę lub choinkę. To wyjątkowa - i pyszna - dekoracja domu na Święta.

Girlanda z pierników

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+