Galaretka z musem mango i truskawkami
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
4
czas przygotowania:
45 min.
Składniki
Galaretka:- 2 opakowania galaretki smak pomarańczy Delecta
- 2 x 450 ml wody
- 1 mango
- sok z ½ limonki
- 200 ml śmietanki kremówki
- 50 g nerkowców Bakalland
- 1 łyżka cukru pudru
- kilka truskawek
Przygotowanie
Czerwiec to czas owoców! W połączeniu z galaretką to uczta dla świętujących dzieciaków! :)
- Zalewamy nerkowce wodą na całą noc.
- Rano odcedzamy i miksujemy nerkowce blenderem ręcznym.
- Przekrawamy mango na dwie części i jedną z nich kroimy w kostkę.
- Drugą połówkę mango miksujemy z sokiem z limonki i pastą z nerkowców.
- Rozpuszczamy galaretkę i rozlewamy do 4 słoiczków o pojemności około 150 ml.
- Do galaretek dodajemy pokrojone mango i odstawiamy do schłodzenia.
- Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem.
- Do ubitej śmietanki dodajemy mus mango z nerkowcami i dokładnie mieszamy.
- Nakładamy mus na schłodzoną galaretkę.
- Dekorujemy truskawkami i ulubionym pikiem na Dzień Dziecka!
Taka galaretka na wypasie na pewno zadowoli nawet najbardziej wybrednych fanów słodkości! :)