Galaretka z musem mango i truskawkami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Galaretka:Dekoracja:
  • kilka truskawek

Przygotowanie

Czerwiec to czas owoców! W połączeniu z galaretką to uczta dla świętujących dzieciaków! :)

  1. Zalewamy nerkowce wodą na całą noc.
  2. Rano odcedzamy i miksujemy nerkowce blenderem ręcznym.
  3. Przekrawamy mango na dwie części i jedną z nich kroimy w kostkę.
  4. Drugą połówkę mango miksujemy z sokiem z limonki i pastą z nerkowców.
  5. Rozpuszczamy galaretkę i rozlewamy do 4 słoiczków o pojemności około 150 ml.
  6. Do galaretek dodajemy pokrojone mango i odstawiamy do schłodzenia.
  7. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem.
  8. Do ubitej śmietanki dodajemy mus mango z nerkowcami i dokładnie mieszamy.
  9. Nakładamy mus na schłodzoną galaretkę.
  10. Dekorujemy truskawkami i ulubionym pikiem na Dzień Dziecka!

Taka galaretka na wypasie na pewno zadowoli nawet najbardziej wybrednych fanów słodkości! :)

Galaretka z musem mango i truskawkami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy