fbpx
Galaretka w posypce i sezamie - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Galaretka w posypce i sezamie
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 10

Składniki

  • 2 opakowania galaretki deserowej przezroczystej o smaku agrestu i winogron
  • 600 ml gorącej wody
  • 1 łyżeczka oleju
Dekoracja:
  • 1 opakowanie kuleczek zbożowych w czekoladzie Decorada
  • 3 łyżki sezamu Bakalland

Przygotowanie

W sezonie letnim szybkie i chłodne przekąski potrafią uratować cały dzień. A jeśli w dodatku są efektownie podane, sukces jest gwarantowany. Jak przygotować galaretkę w posypce i sezamie?

  1. Dwa opakowania galaretki rozpuszczamy w 600 ml wrzącej wody.
  2. Płaskie prostokątne naczynie smarujemy olejem i wlewamy do niego galaretkę.
  3. Studzimy, odkładamy do lodówki na minimum godzinę.
  4. Gotową galaretkę kroimy w prostokąty.
  5. Część z nich posypujemy kuleczkami zbożowymi w czekoladzie Decorada, a drugą część “panierujemy” w podprażonych ziarnach sezamu.

I jak? Wolicie wersję z kuleczkami Decorada czy z sezamem?

Galaretka w posypce i sezamie - Delektujemy.pl

Galaretka w posypce i sezamie

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+