10min 12 porcji Łatwy
Galaretka w posypce i sezamie

Galaretka w posypce i sezamie

Składniki

Dekoracja:

Jak przygotować galaretkę w posypce i sezamie?

W sezonie letnim szybkie i chłodne przekąski potrafią uratować cały dzień. A jeśli w dodatku są efektownie podane, sukces jest gwarantowany.

Jak przygotować galaretkę w posypce i sezamie?

  1. Dwa opakowania galaretki rozpuszczamy w 600 ml wrzącej wody.
  2. Płaskie prostokątne naczynie smarujemy olejem i wlewamy do niego galaretkę.
  3. Studzimy, odkładamy do lodówki na minimum godzinę.
  4. Gotową galaretkę kroimy w prostokąty.
  5. Część z nich posypujemy kuleczkami zbożowymi w czekoladzie Decorada, a drugą część “panierujemy” w podprażonych ziarnach sezamu.

I jak? Wolicie wersję z kuleczkami Decorada czy z sezamem?

Brak ocen. 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...