Galaretka w posypce i sezamie
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
10 min.
Składniki
- 2 opakowania galaretki deserowej przezroczystej o smaku agrestu i winogron
- 600 ml gorącej wody
- 1 łyżeczka oleju
- 1 opakowanie kuleczek zbożowych w czekoladzie Decorada
- 3 łyżki sezamu Bakalland
Przygotowanie
W sezonie letnim szybkie i chłodne przekąski potrafią uratować cały dzień. A jeśli w dodatku są efektownie podane, sukces jest gwarantowany. Jak przygotować galaretkę w posypce i sezamie?
- Dwa opakowania galaretki rozpuszczamy w 600 ml wrzącej wody.
- Płaskie prostokątne naczynie smarujemy olejem i wlewamy do niego galaretkę.
- Studzimy, odkładamy do lodówki na minimum godzinę.
- Gotową galaretkę kroimy w prostokąty.
- Część z nich posypujemy kuleczkami zbożowymi w czekoladzie Decorada, a drugą część “panierujemy” w podprażonych ziarnach sezamu.
I jak? Wolicie wersję z kuleczkami Decorada czy z sezamem?