Jogurtowe babeczki z galaretką wiśniową

  • 5,0
  • Łatwy
  • 30min
  • 1h
  • 1
Jogurtowe babeczki z galaretką wiśniową

Jogurtowe babeczki z galaretką wiśniową

  • 5,0
  • Łatwy
  • 30min
  • 1h
  • 1

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Jak przygotować Jogurtowe babeczki z galaretką wiśniową?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Jogurtowe babeczki z galaretkowym sercem w środku. Sprawdź jak je przygotować i zaskoczyć gości!

  1. 15 g żelatynę w proszku zalać 70 ml zimnej wody, postawić na palniku i podgrzewać, mieszając, do całkowitego rozpuszczenia.
  2. Nie doprowadzać do wrzenia (żelatyna straci swoje właściwości żelujące).
  3. 250 g jogurtu lekko podgrzać a następnie dodać do niego rozpuszczona żelatynę, dokładnie wymieszać, przestudzić (ale nie można dopuścić do stężenia).
  4. Wystudzony jogurt wymieszać z resztą – 250g.
  5. Śmietanę kremówkę i cukier puder umieścić w misie miksera i ubić na sztywno.
  6. Do jogurtu z żelatyną dodać ubitą kremówkę, w 3 turach, delikatnie mieszając szpatułką, aż do połączenia się masy.
  7. Gotową masę jogurtową przełożyć do specjalnych foremek, do których dołączone są wieczka z wypustką.
  8. Schłodzić w lodówce do stężenia, przez kilka godzin.
  9. W tym czasie przyrządzić galaretkę rozpuszczając ją w 200 ml wody.
  10. Galaretkę wlać do powstałych w babeczkach dziurek. Odstawić do zastygnięcia.
  11. Wierzch obsypać posypką dekoradą płatki czekoladowe i udekorować owocami.

Kilka chwil i nowoczesne babeczki jogurtowe gotowe 🙂

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Jogurtowe babeczki z galaretką wiśniową
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 71