Składniki
Składniki:- 400 ml mleka kokosowego
- 100 ml wrzątku
- 1 opakowanie galaretki agrestowej Delecta
- 250 ml naparu z melisy
- łyżka soku z cytryny
- 4 łyżeczki cukru
- 3 łyżeczki żelatyny Delecta
- 2 łyżeczki aromatu naturalnego Kokosowego Delecta
- 50 g wiórków kokosowych Bakalland
- ananas
Przygotowanie
Kiedy zabierzecie taki deser pinacolada na imprezę, znajdziesz się na tropikalnej wyspie :) Spróbuj, takie wrażenia kilku smaków to sama przyjemność.
- Galaretkę rozpuścić w 100 ml wrzącej wody.
- Mleko kokosowe umieścić w rondlu i podgrzać (nie gotować).
- Dodać do niego rozpuszczoną galaretkę i dobrze wymieszać.
- Przelać do słoiczków, wypełniając ok połowę objętości. Słoiczki umieścić w lodówce i pozostawić do stężenia pierwszej warstwy.
- Sporządzić mocny napar z melisy, zagotować, rozpuścić w nim żelatynę, dodać 4 łyżeczki cukru, aromat kokosowy i łyżkę soku z cytryny.
- Wlać na ściętą galaretkę kokosową i pozostawić do stężenia na ok 3-4 godziny.
- Przed podaniem na wierzchu galaretek ułożyć kawałki ananasa i posypać podprażonymi wiórkami kokosowymi.
Po prostu kokosowo-ananasowe szaleństwo. Z nutą aromatu kokosowego, wiórek, mleka kokosowego i melisy zostaniesz mistrzem deserów w swoim domu.