Galaretka pinacolada - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Kiedy zabierzecie taki deser pinacolada na imprezę, znajdziesz się na tropikalnej wyspie :) Spróbuj, takie wrażenia kilku smaków to sama przyjemność.

  1. Galaretkę rozpuścić w 100 ml wrzącej wody.
  2. Mleko kokosowe umieścić w rondlu i podgrzać (nie gotować).
  3. Dodać do niego rozpuszczoną galaretkę i dobrze wymieszać.
  4. Przelać do słoiczków, wypełniając ok połowę objętości. Słoiczki umieścić w lodówce i pozostawić do stężenia pierwszej warstwy.
  5. Sporządzić mocny napar z melisy, zagotować, rozpuścić w nim żelatynę, dodać 4 łyżeczki cukru, aromat kokosowy i łyżkę soku z cytryny.
  6. Wlać na ściętą galaretkę kokosową i pozostawić do stężenia na ok 3-4 godziny.
  7. Przed podaniem na wierzchu galaretek ułożyć kawałki ananasa i posypać podprażonymi wiórkami kokosowymi.

Po prostu kokosowo-ananasowe szaleństwo. Z nutą aromatu kokosowego, wiórek, mleka kokosowego i melisy zostaniesz mistrzem deserów w swoim domu.

Galaretka pinacolada - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy