Ciasto galaretka owocowa - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

Aromatyczna, domowa galaretka z przyprawami jest bardzo prosta w przygotowaniu i pełna pysznych bakalii!

  1. Owoce umieszczamy w rondlu wraz z cukrem, cynamonem i goździkami.
  2. Zalewamy je 1,5 l wody i gotujemy około 30 minut.
  3. Kompot odstawiamy do wystudzenia.
  4. Żelatynę rozpuszczamy w 50 ml kompotu i wlewamy z powrotem do garnka, następnie dodajemy galaretkę i mieszamy całość do rozpuszczenia.
  5. Przygotowujemy silikonową formę na babkę i smarujemy jej wnętrze oliwą.
  6. Do formy przelewamy płyn wraz z owocami i odstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin.
  7. Gotową galaretkę dekorujemy ulubionym pikiem.

To nietypowy deser, który sprawdzi się zarówno ze świeżymi owocami w sezonie, jak i z suszonymi zimą. Pycha!  

Ciasto galaretka owocowa - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy