Frużelina truskawkowa - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 3 x 0,5l
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Truskawki umyj, osusz i usuń z nich szypułki. Większe owoce pokrój na połówki, zaś mniejsze zostaw całe.

KROK 2: Przełóż je do garnka i wymieszaj z dżemixem uniwersalnym. Dodaj wodę. Zagotuj, ciągle mieszając.

KROK 3: Dodaj 330 g cukru i zagotuj ponownie. Od momentu zagotowania trzymaj na małym ogniu jeszcze przez 2 minuty. Garnek zdejmij z ognia. Mieszaj masę do zniknięcia piany.

KROK 4: Gorącą frużeliną napełnij czyste, wyparzone słoiki i natychmiast zamknij. Słoiki postaw na kilka minut do góry dnem.

Frużelina truskawkowa - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy