fbpx
Domowe masło czekoladowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Domowe masło czekoladowe
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 10
czas przygotowania: 20

Składniki

Masło:

Przygotowanie

Jeśli w dzieciństwie rodzice ukrywali przed Wami słoik z masłem czekoladowym w szafce na najwyższej półce, teraz możecie nadrobić stracony czas i przygotować je samemu w domu.

  1. Orzechy prażymy na suchej patelni, obieramy i miksujemy na gładka pastę za pomocą blendera.
  2. Dodajemy stopniowo kakao, miód i mleko, a następnie wszystko razem miksujemy do dokładnego połączenia składników.
  3. Przekładamy do słoika i przechowujemy do 14 dni.
  4. Chleb posmarowany masłem czekoladowym ozdabiamy pikiem.

Smak dzieciństwa na wyciągnięcie ręki.

Domowe masło czekoladowe

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+