20min 10 porcji Łatwy
Domowe masło czekoladowe

Domowe masło czekoladowe

Składniki

Masło:

Jak przygotować domowe masło czekoladowe?

Jeśli w dzieciństwie rodzice ukrywali przed Wami słoik z masłem czekoladowym w szafce na najwyższej półce, teraz możecie nadrobić stracony czas i przygotować je samemu w domu.

  1. Orzechy prażymy na suchej patelni, obieramy i miksujemy na gładka pastę za pomocą blendera.
  2. Dodajemy stopniowo kakao, miód i mleko, a następnie wszystko razem miksujemy do dokładnego połączenia składników.
  3. Przekładamy do słoika i przechowujemy do 14 dni.
  4. Chleb posmarowany masłem czekoladowym ozdabiamy pikiem.

Smak dzieciństwa na wyciągnięcie ręki.

Średnia: 4,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: