fbpx
Frużelina truskawkowa - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Frużelina truskawkowa
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 3 x 0,5l
czas przygotowania: 20

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Truskawki umyj, osusz i usuń z nich szypułki. Większe owoce pokrój na połówki, zaś mniejsze zostaw całe.

KROK 2: Przełóż je do garnka i wymieszaj z dżemixem uniwersalnym. Dodaj wodę. Zagotuj, ciągle mieszając.

KROK 3: Dodaj 330 g cukru i zagotuj ponownie. Od momentu zagotowania trzymaj na małym ogniu jeszcze przez 2 minuty. Garnek zdejmij z ognia. Mieszaj masę do zniknięcia piany.

KROK 4: Gorącą frużeliną napełnij czyste, wyparzone słoiki i natychmiast zamknij. Słoiki postaw na kilka minut do góry dnem.

Frużelina truskawkowa - Delektujemy.pl

Frużelina truskawkowa

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+