Eton Mess - brytyjski deser w pucharkach - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Bezę przygotuj według instrukcji na opakowaniu i upiecz (zajmie to ok. 50-60 minut). Upieczoną i wystudzoną bezę pokrusz rękami na mniejsze kawałki.

KROK 2: Śmietankę ubij. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder, cukier z wanilią i mix do śmietany.

KROK 3: Truskawki umyj i podziel na mniejsze kawałki.

KROK 4: W dużej misce delikatnie wymieszaj ubitą śmietanę z pokruszonymi bezami i owocami (nie mieszaj zbyt mocno, aby zachować różne tekstury). Do pucharków włóż część truskawek, przykryj porcją bezy ze śmietaną i znów  udekoruj kawałkami truskawek.

Eton Mess - brytyjski deser w pucharkach - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy