fbpx
Eton Mess - brytyjski deser w pucharkach - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Eton Mess - brytyjski deser w pucharkach
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 6
czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Bezę przygotuj według instrukcji na opakowaniu i upiecz (zajmie to ok. 50-60 minut). Upieczoną i wystudzoną bezę pokrusz rękami na mniejsze kawałki.

KROK 2: Śmietankę ubij. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder, cukier z wanilią i mix do śmietany.

KROK 3: Truskawki umyj i podziel na mniejsze kawałki.

KROK 4: W dużej misce delikatnie wymieszaj ubitą śmietanę z pokruszonymi bezami i owocami (nie mieszaj zbyt mocno, aby zachować różne tekstury). Do pucharków włóż część truskawek, przykryj porcją bezy ze śmietaną i znów  udekoruj kawałkami truskawek.

Eton Mess - brytyjski deser w pucharkach - Delektujemy.pl

Eton Mess - brytyjski deser w pucharkach

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+