fbpx
Tiramisu w pucharkach - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Tiramisu w pucharkach
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 5
czas przygotowania: 15

Składniki

  • ok. 25 okrągłych biszkoptów
  • 5 torebek kawy zbożowej Anatol
  • 350 ml wrzątku
  • 400 g mascarpone
  • 200 g mleka skondensowanego słodzonego
  • 2 łyżki pasty z orzecha laskowego
  • 200 ml śmietanki 30%
  • naturalny olejek Amaretto Delecta
  • 3 łyżki gorzkiego kakao

Przygotowanie

KROK 1: Torebki z kawą zalej wrzątkiem i przykryj na Ok. 10 minut. Po tym czasie wyjmij torebki i do gorącej kawy dodaj ok. 1/2 łyżeczki olejku Amaretto - wystudź. 
 
KROK 2: Przygotuj krem. Wszystkie składniki do kremu powinny być schłodzone. Mascarpone, mleko i pastę zmiksuj tylko do połączenia. 
 
KROK 3: W osobnym naczyniu ubij na sztywno śmietankę i połącz ją delikatnie z przygotowanym już kremem orzechowym. 
 
KROK 4: Do pucharków wyłóż naprzemiennie namoczone biszkopty w kawie, warstwę kremu i gorzkie kakao. 
 
KROK 5: Gotowe tiramisu wstaw do lodówki na minimum godzinę. 

Tiramisu w pucharkach

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+