Ekspresowe batoniki z masła orzechowego z pistacjami i polewą czekoladową - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 6-8
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W kielichu blendera umieść olej kokosowy, masło orzechowe oraz cukier puder. Zblenduj na jednolitą masę.

KROK 2: Foremki na muffiny wyłóż paskami wyciętymi z papieru do pieczenia i wlej po ok. 1,5 łyżki masy na batoniki.

KROK 3: W orzechową masę włóż po orzechu laskowym i wstaw do lodówki na około godzinę.

KROK 4: Pistacje obierz i posiekaj. Przygotuj polewę wg jednego z dwóch sposobów:

W kąpieli wodnej: Torebkę umieścić w wysokim naczyniu z gorącą, ale nie wrzącą wodą na około 5 min. (do momentu rozpuszczenia polewy). Wydłuż czas rozpuszczania polewy, jeśli to konieczne. UWAGA: Polewy nie można gotować. 
W kuchence mikrofalowej: Torebkę umieścić w pozycji pionowej na środku tacy obrotowej mikrofalówki, nastawionej na najniższą moc (max. 360W) i około 1 minutę (w zależności od mikrofalówki czas podgrzewania może być inny). Nie wkładaj kilku torebek polewy równocześnie.
Stężałą masę orzechową polej płynną polewą. 

KROK 5: Jeszcze płynną czekoladę posyp posiekanymi pistacjami i wstaw do lodówki na ok. 3-4 godziny. Batoniki przechowujemy do 7 dni w lodówce.

Ekspresowe batoniki z masła orzechowego z pistacjami i polewą czekoladową - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy