
Składniki
- 90 g oleju kokosowego
- 160 g masła orzechowego
- 90 g cukru pudru
- 6-8 orzechów laskowych Bakalland (ilość uzależniona od ilości batoników)
- garść pistacji Bakalland
- polewa smak ciemnej czekolady Delecta
Przygotowanie
KROK 1: W kielichu blendera umieść olej kokosowy, masło orzechowe oraz cukier puder. Zblenduj na jednolitą masę.
KROK 2: Foremki na muffiny wyłóż paskami wyciętymi z papieru do pieczenia i wlej po ok. 1,5 łyżki masy na batoniki.
KROK 3: W orzechową masę włóż po orzechu laskowym i wstaw do lodówki na około godzinę.
KROK 4: Pistacje obierz i posiekaj. Przygotuj polewę wg jednego z dwóch sposobów:
KROK 5: Jeszcze płynną czekoladę posyp posiekanymi pistacjami i wstaw do lodówki na ok. 3-4 godziny. Batoniki przechowujemy do 7 dni w lodówce.
