fbpx
Dyniowe muffinki z figami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Dyniowe muffinki z figami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

Dekoracje:

Przygotowanie

KROK 1: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).

KROK 2: Mieszankę do wypieku ciasta marchewkowego przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, łącząc z jajami, wodą i olejem. Do masy dodajemy bakalie i skórkę cytrynową.

KROK 3: Mokre składniki przelewamy do suchych, mieszamy łyżką do momentu, gdy nie będzie widać suchej mąki.

KROK 4: Przygotowujemy formę do muffinek wykładając papilotkami. Ciasto wykładamy do papilotek, a wierzch posypujemy pestkami dyni. Całość wstawiamy do piekarnika na około 20 minut, pieczemy do suchego patyczka.

Dyniowe muffinki z figami - Delektujemy.pl

Dyniowe muffinki z figami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+