fbpx
Sernik karmelowy na zimno - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Sernik karmelowy na zimno
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 180

Składniki

  • 1 opakowanie „Sernik karmelowy na zimno” Delecta
  • 625 ml zimnego mleka
  • 120 g okrągłych biszkoptów
  • 25 g czekolady mlecznej

Przygotowanie

KROK 1: Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy biszkoptami.

 

KROK 2: Do miski lub innego wysokiego naczynia wlewamy 500 ml mleka, wsypujemy zawartość torebki ze składnikami na sernik, miksujemy przez ok. 3-4 minuty. Gotową masę wylewamy na herbatniki.

 

KROK 3: Do miski lub innego wysokiego naczynia wlewamy 500 ml mleka, wsypujemy zawartość torebki ze składnikami na krem, miksujemy przez ok. 3-4 minuty. Tak przygotowany krem wykładamy na masę sernikową.

 

KROK 4: Wierzch sernika dekorujemy starta czekoladą, a następnie odstawiamy do lodówki na min. 2 godziny.

Sernik karmelowy na zimno - Delektujemy.pl

Sernik karmelowy na zimno

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+