30min 4 porcje Łatwy
Deser tiramisù z irish cream

Deser tiramisù z irish cream

Składniki

  • 1 opakowanie kremu irish cream Delecta
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 100 ml mleka
  • Okrągłe biszkopty
  • Filiżanka zaparzonego espresso
  • 30 ml amaretto
  • 175 ml zimnego mleka
  • 4 płaskie łyżki kakao

Jak przygotować deser tiramisù z mascarpino?

Przenosimy się do włosko-irlandzkiego klimatu!

  1. Miksujemy krem irish cream z mlekiem i śmietanką.
  2. Nakładamy trochę kremu do pucharków. Najlepiej zrobić to rękawem cukierniczym.
  3. Mieszamy espresso z likierem amaretto.
  4. Zanurzamy na 2 sekundy biszkopty we wzmocnionym espresso i układamy na kremie.
  5. Posypujemy kakao.
  6. Nakładamy kolejne warstwy do wykorzystania wszystkich składników.
  7. Wbijamy w deser radosny pik.

Od razu jakość weselej, prawda? Kawa w tej słodkiej wersji to prawdziwy majstersztyk!

Średnia: 1,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: