fbpx
Deser tiramisù z irish cream - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Deser tiramisù z irish cream
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 30

Składniki

Składniki:
  • 1 opakowanie kremu irish cream Delecta
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 100 ml mleka
  • Okrągłe biszkopty
  • Filiżanka zaparzonego espresso
  • 30 ml amaretto
  • 175 ml zimnego mleka
  • 4 płaskie łyżki kakao

Przygotowanie

Przenosimy się do włosko-irlandzkiego klimatu!

  1. Miksujemy krem irish cream z mlekiem i śmietanką.
  2. Nakładamy trochę kremu do pucharków. Najlepiej zrobić to rękawem cukierniczym.
  3. Mieszamy espresso z likierem amaretto.
  4. Zanurzamy na 2 sekundy biszkopty we wzmocnionym espresso i układamy na kremie.
  5. Posypujemy kakao.
  6. Nakładamy kolejne warstwy do wykorzystania wszystkich składników.
  7. Wbijamy w deser radosny pik.

Od razu jakość weselej, prawda? Kawa w tej słodkiej wersji to prawdziwy majstersztyk!

Deser tiramisù z irish cream

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+