Deser tiramisù z irish cream
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
4
czas przygotowania:
30 min.
Składniki
Składniki:- 1 opakowanie kremu irish cream Delecta
- 250 ml śmietanki 30%
- 100 ml mleka
- Okrągłe biszkopty
- Filiżanka zaparzonego espresso
- 30 ml amaretto
- 175 ml zimnego mleka
- 4 płaskie łyżki kakao
Przygotowanie
Przenosimy się do włosko-irlandzkiego klimatu!
- Miksujemy krem irish cream z mlekiem i śmietanką.
- Nakładamy trochę kremu do pucharków. Najlepiej zrobić to rękawem cukierniczym.
- Mieszamy espresso z likierem amaretto.
- Zanurzamy na 2 sekundy biszkopty we wzmocnionym espresso i układamy na kremie.
- Posypujemy kakao.
- Nakładamy kolejne warstwy do wykorzystania wszystkich składników.
- Wbijamy w deser radosny pik.
Od razu jakość weselej, prawda? Kawa w tej słodkiej wersji to prawdziwy majstersztyk!