fbpx
Deser kokosowy - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Deser kokosowy
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 2
czas przygotowania: 20

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Kiedy zabierzecie taki deser kokosowy do pracy na przekąskę uważajcie, bo może szybko zniknąć. Łapie kokosowy deser!

  1. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, przełożyć do rękawa cukierniczego i odłożyć do lodówki.
  2. W rondelku połączyć mleko kokosowe ze zwykłym mlekiem, a następnie odlać troszkę do kubka.
  3. Resztę zagotować z dodatkiem aromatu kokosowego Delecta.
  4. W odłożonej części mleka rozmieszać dokładnie mąkę i mąkę ziemniaczaną.
  5. Gdy mleko zacznie się gotować wlać zawiesinę szybkim strumieniem, intensywnie mieszając rózgą.
  6. Mieszać dopóki mleko nie zgęstnieje do konsystencji budyniu.
  7. Odstawić, szczelnie przykryć folią spożywczą by nie zrobił się kożuch i odstawić do ostygnięcia.
  8. Wiórki kokosowe i płatki migdałowe zrumienić na suchej patelni.
  9. W słoiczkach warstwami nakładać poszczególne składniki: krakersy, budyń, wiórki kokosowe z płatkami migdałowymi, potem znów krakersy i budyń, posiekane orzechy.
  10. Wierzch udekorować bitą śmietaną i oprószyć wiórkami.

Po prostu kokosowe szaleństwo. Z nutą aromatu kokosowego, wiórek zostaniesz mistrzem deserów w swoim domu.

Deser kokosowy - Delektujemy.pl

Deser kokosowy

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+