fbpx
Pudding malinowy z chia i musem czekoladowym - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Pudding malinowy z chia i musem czekoladowym
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 30

Składniki

Pudding:Dekoracje:
  • ulubiony owoc egzotyczny; na przykład granat

Przygotowanie

Zdrowy i pyszny pudding to ciekawa kombinacja na temat budyniu - z czekoladą i owocami dosłownie rozpływa się w ustach!

  1. Budyń gotujemy według instrukcji na opakowaniu, a następnie mieszamy z nasionami chia.
  2. Rozlewamy go do 3-4 miseczek i odstawiamy do wystudzenia.
  3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  4. Jaja dzielimy na żółtka i białka - białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru.
  5. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy stopniowo ubite białka, a następnie dodajemy żółtka.
  6. Musem czekoladowym przykrywamy budyń w miseczkach.
  7. Na wierzchu deseru układamy owoce.
  8. Miseczki odstawiamy do lodówki na minimum 40 minut.
  9. Dekorujemy pikiem.

Budyń to smak dzieciństwa - warto uprzyjemnić sobie takim deserem deszczowe popołudnie.

Pudding malinowy z chia i musem czekoladowym

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+