Jak przygotować pudding malinowy z chia ?
Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.Zdrowy i pyszny pudding to ciekawa kombinacja na temat budyniu – z czekoladą i owocami dosłownie rozpływa się w ustach!
- Budyń gotujemy według instrukcji na opakowaniu, a następnie mieszamy z nasionami chia.
- Rozlewamy go do 3-4 miseczek i odstawiamy do wystudzenia.
- Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
- Jaja dzielimy na żółtka i białka – białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru.
- Do rozpuszczonej czekolady dodajemy stopniowo ubite białka, a następnie dodajemy żółtka.
- Musem czekoladowym przykrywamy budyń w miseczkach.
- Na wierzchu deseru układamy owoce.
- Miseczki odstawiamy do lodówki na minimum 40 minut.
- Dekorujemy pikiem.
Budyń to smak dzieciństwa – warto uprzyjemnić sobie takim deserem deszczowe popołudnie.