20min 14 porcji Łatwy 30min
Ciasto cookie brownie serce z kolorowymi piegami

Ciasto cookie brownie serce z kolorowymi piegami

Składniki

Jak przygotować cookie brownie w kształcie serca?

Wiadomo od lat, że czekolada to afrodyzjak. Warto ją wykorzystać w cieście cookie brownie, a wypiek w kształcie serca doda uroku i będzie super niespodzianką na Walentynki.

Przygotowanie kropli czekolady:

Podziel całą ilość kropli czekolady na 3 części:
Pierwsza cześć (do ciasta brownie): odsyp z torebki 4-5 łyżek kropli czekolady (ok. 45 g)
Druga część (do ciasta kruchego): odsyp z torebki 7 łyżek kropli czekolady (ok. 70 g)
Trzecia część (do posypania ciasta przed wypiekiem): odsyp z torebki 1 łyżkę (ok. 10 g) kropli czekolady.

Przygotowanie ciasta czekoladowego:

  1. Rozpuść i wystudź 100 g margaryny.
  2. Nagrzej piekarnik do temp. 180°C bez termoobiegu.
  3. Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem czekoladowym, dodaj jajo, 2 łyżki mleka, rozpuszczoną margarynę i wymieszaj łyżką ok. 1 minuty.
  4. Pod koniec mieszania dodaj odłożonych 45 g kropli czekolady (4-5 łyżek).
  5. Wyłóż ciasto na dno silikonowej foremki w kształcie serca i wyrównaj.

Przygotowanie ciasta kruchego:

  1. Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem kruchym, dodaj żółtko i miękką margarynę (75 g). Miksuj przez ok. 3 minuty na najwyższych obrotach (mieszadła świderki lub płaskie mieszadło w mikserze planetarnym).
  2. Na koniec miksowania dodaj odłożone krople czekolady ok. 70 g i wymieszaj.
  3. Ciasto kruche wyłóż małymi porcjami na ciasto czekoladowe (po łyżeczce).
  4. Całość ciasta posyp odłożonymi kroplami czekolady (ok. 1 łyżka) oraz piegami Decorada.
  5. Ciasto natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20-23 minut do jego zarumienienia.

Kto kocha czekoladę na pewno nie oprze się połączeniu ciasta brownie z ciastem kruchym. Nowoczesność w Twoim domu, zostań mistrzem deserów z pomocą linii produktów La Chocolatiere.

 

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: