fbpx
Czekoladowy salceson z jabłkami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Czekoladowy salceson z jabłkami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 20
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

Myśleliście, że salceson to wyłącznie wyrób garmażeryjny? A co powiecie na salceson, który jest ciastem biszkoptowym z kakao i jabłkami?

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Prostokątną blachę wykładamy papierem do pieczenia.
  3. Wszystkie składniki, oprócz jabłek, dokładnie mieszamy.
  4. Ciasto przekładamy na formę i wkładamy pokrojone kawałki jabłek.
  5. Pieczemy około 40 minut.
  6. Ciasto kroimy, a w każdy kawałek wtykamy pik.

Nazwa tego ciasta inspirowana jest jego przekrojem – kawałki jabłka wyglądają jak… słonina, oczywiście! Na szczęście, smakują jak najlepsze pod słońcem ciasto.

Czekoladowy salceson z jabłkami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

ada

06-07-2023

Ocena:

Zachęcam do spróbowania!

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+