1h 20 porcji Łatwy
Czekoladowy salceson z jabłkami
Czekoladowy salceson z jabłkami

Czekoladowy salceson z jabłkami

Składniki

Ciasto:

Jak przygotować salceson?

Myśleliście, że salceson to wyłącznie wyrób garmażeryjny? A co powiecie na salceson, który jest ciastem biszkoptowym z kakao i jabłkami?

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Prostokątną blachę wykładamy papierem do pieczenia.
  3. Wszystkie składniki, oprócz jabłek, dokładnie mieszamy.
  4. Ciasto przekładamy na formę i wkładamy pokrojone kawałki jabłek.
  5. Pieczemy około 40 minut.
  6. Ciasto kroimy, a w każdy kawałek wtykamy pik.

Nazwa tego ciasta inspirowana jest jego przekrojem – kawałki jabłka wyglądają jak… słonina, oczywiście! Na szczęście, smakują jak najlepsze pod słońcem ciasto.

Średnia: 3,50 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: