Składniki
ciasto:
- 1 opakowanie Ciasta jogurtowego Delecta
- 4 jaja
- 150 ml mleka
- 175 g masła
- 3 łyżki kakao
Do dekoracji:
- cukier puder
Przygotowanie
KROK 1 - Mieszankę do domowego wypieku ciasta jogurtowego przyrządzamy według przepisu na opakowaniu, dodając zamiast jogurtu mleko, a następnie powstałe ciasto dzielimy na 2 części.
KROK 2 - Piekarnik nagrzewamy do temperatury 160-170ºC (bez termoobiegu).
KROK 3 - Dużą keksówkę o długości 35 cm lub okrągłą tortownicę wykładamy papierem do pieczenia.
KROK 4 - Do jednej połowy ciasta dodajemy kakao i miksujemy.
KROK 5 - Dwa rodzaje ciasta układamy naprzemiennie w foremce.
KROK 6 - Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 40−45 minut.
KROK 7 - Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.