fbpx
Ciasto z porzeczkami i kruszonką - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto z porzeczkami i kruszonką
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 20

Składniki

Ciasto:

Kruszonka:

  • 50 g masła
  • 70 g mąki
  • 50 g cukru

Przygotowanie

KROK 1: W misce wymieszaj kefir i olej z cukrem, cukrem ze skórką cytrynową i jajkami.

KROK 2: Do mokrych składników przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko wymieszaj do połączenia składników.

KROK 3: Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej ciasto, a na wierzchu ułóż umyte, oczyszczone i osuszone porzeczki.

KROK 4: W misce umieść składniki na kruszonkę i rozetrzyj je między palcami. Gotową kruszonkę ułóż na owocach.

KROK 5: Ciasto piecz w 180 stopniach C przez ok. 1 godzinę i 15 minut do suchego patyczka. Jeśli ciasto za szybko się rumieni, przykryj je arkuszem papieru do pieczenia.

Ciasto z porzeczkami i kruszonką - Delektujemy.pl

Ciasto z porzeczkami i kruszonką

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Danuta

18-07-2023

Ocena:

Extra przepisy nawet dla takich co nie lubią robić wypieków. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję.

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+