fbpx
Piszinger z kajmakiem orzechowym i bakaliami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Piszinger z kajmakiem orzechowym i bakaliami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 30

Składniki

Ciasto:
  • 1 opakowanie okrągłych wafli
Nadzienie:Dekoracje:

Przygotowanie

Szybkie wafle to dobry sposób na pozostałą po świętach masę krówkową i orzechy. Robią się praktycznie same!

  1. Masę krówkową przekładamy do miseczki i dodajemy masło.
  2. Miseczkę wstawiamy do kąpieli wodnej i podgrzewamy, aż masa stanie się gładka.
  3. ⅓ masy odkładamy do dekoracji wierzchu.
  4. Orzechy laskowe prażymy na suchej patelni, po czym usuwamy skórki i rozdrabniamy w moździerzu.
  5. Figi kroimy na drobne kawałki.
  6. Bakalie dodajemy do masy.
  7. Blaty waflowe przekładamy masą kajmakowo-bakaliową, a wierzch smarujemy pozostawioną masą i dekorujemy orzechami pekan.

To dobry przepis, gdy najdzie nas poświąteczna ochota na coś słodkiego - do kawy jak znalazł!

Piszinger z kajmakiem orzechowym i bakaliami - Delektujemy.pl

Piszinger z kajmakiem orzechowym i bakaliami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+