Ciasto truskawkowa pianka - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Na biszkopt:

Na piankę:

Przygotowanie

KROK 1: W dużej misce umieść zawartość torebki z biszkoptem Delecta, dodaj jajka i wodę. Miksuj na wysokich obrotach przez 5 minut. Ciasto przelej do formy o wymiarach 25 x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Odstaw od ostudzenia.

KROK 3: Śmietankę ubij na sztywno. Galaretki truskawkowe rozpuść w 350 ml wrzątku. Następnie dodaj do nich truskawki i zblenduj. Jeśli użyjesz mrożonych truskawek, masa od razu zgęstnieje. Jeśli używasz świeżych truskawek, odstaw masę do lodówki i poczekaj, aż ostygnie. Następnie stopniowo dodawaj ubitą śmietankę do masy i delikatnie zmiksuj razem do połączenia.

KROK 3: Biszkopt przekrój wzdłuż na dwa blaty. Pierwszy blat umieść w blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nałóż truskawkową piankę i przykryj drugim blatem biszkoptu. Ciasto wstaw na kilka godzin do lodówki do stężenia. Przed podaniem posyp je obficie cukrem pudrem.

 

Ciasto truskawkowa pianka - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy