fbpx
Ciasto ucierane z truskawkami i olejem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto ucierane z truskawkami i olejem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozpocznij od przygotowania składników. Truskawki umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia i solą.

KROK 2: W dużej misce ubij jajka z cukrem na puszystą masę. Podczas ubijania dodawaj stopniowo olej, ciągle mieszając. Następnie dodaj ekstrakt waniliowy.

KROK 3: Do masy jajecznej stopniowo dodawaj suche składniki, mieszając delikatnie łyżką lub na najniższych obrotach miksera, tylko do połączenia składników.

KROK 4: Dodaj pokrojone truskawki do ciasta i delikatnie wymieszaj, aby równomiernie rozłożyły się w cieście. Przelej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

KROK 5: Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 40 minut lub do suchego patyczka. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta możesz posypać wierzch cukrem pudrem i ułożyć dodatkowo świeże truskawki. 

Ciasto ucierane z truskawkami i olejem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+