fbpx
Ciasto rafaello bez pieczenia - Delektujemy.pl
Autor:
Ciasto rafaello bez pieczenia
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 2
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 30

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W 250 ml mleka rozprowadź budyń śmietankowy i mąkę ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem w rondelku, wlej mieszankę budyniową i gotuj, cały czas mieszając, aż powstanie gęsty budyń. Odstaw do ostygnięcia, co jakiś czas mieszając, aby na powierzchni nie powstał kożuch.

KROK 2: W misce umieść miękkie masło i aromat Kokos i utrzyj mikserem na puszystą masę. Dodawaj po łyżce budyniu i miksuj do połączenia. Dodaj 1/2 szklanki wiórków kokosowych i wymieszaj.

KROK 3: Blaszkę o wymiarach 20 × 20 cm wyłóż folią spożywczą. Na dnie ułóż warstwę herbatników, posmaruj warstwą kremu i przykryj kolejną warstwą herbatników.

KROK 4: Wyłóż kolejną warstwą kremu i przykryj następną warstwą herbatników. Posmaruj je pozostałym kremem i posyp pozostałymi wiórkami kokosowymi.

KROK 5: Wstaw do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Przed podaniem pokrój na kwadraty.

Ciasto rafaello bez pieczenia

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+