Składniki
Krem Karpatka:
- 500 ml mleka
- 1 krem karpatka Delecta
- 1 i 1/2 łyżki kakao
- 200 g masła, temp. pokojowa
Dodatkowo:
- 2 opakowania okrągłych biszkoptów
- 2 galaretki malinowe Delecta
- 600 ml gorącej wody
- 350 g świeżych malin
Przygotowanie
KROK 1: W rondlu zagotuj 300 ml mleka. Pozostałe 200 ml mleka wymieszaj z zawartością torebki z kremem Karpatka i wlej do gotującego się mleka. Gotuj na małym ogniu przez ok. 3 minuty, cały czas mieszając, aż krem zgęstnieje. Przełóż do miski, przykryj folią plastykową i odstaw do ostudzenia.
KROK 2: W misce umieść miękkie masło i zmiksuj. W 3 partiach dodaj krem karpatka i zmiksuj do połączenia. Krem podziel na dwie części. Do jednej z nich dodaj przesiane kakao i ponownie zmiksuj.
KROK 3: Galaretki malinowe rozpuść w gorącej wodzie i odstaw do ostudzenia.
KROK 4: Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, a następnie warstwą biszkoptów. Wyłóż jasny krem, kolejną warstwę biszkoptów, następnie krem z kakao. Ułóż maliny i wylej tężejącą galaretkę.
KROK 5: Wstaw do lodówki na całą noc.