Ciasto rafaello bez pieczenia - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W 250 ml mleka rozprowadź budyń śmietankowy i mąkę ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem w rondelku, wlej mieszankę budyniową i gotuj, cały czas mieszając, aż powstanie gęsty budyń. Odstaw do ostygnięcia, co jakiś czas mieszając, aby na powierzchni nie powstał kożuch.

KROK 2: W misce umieść miękkie masło i aromat Kokos i utrzyj mikserem na puszystą masę. Dodawaj po łyżce budyniu i miksuj do połączenia. Dodaj 1/2 szklanki wiórków kokosowych i wymieszaj.

KROK 3: Blaszkę o wymiarach 20 × 20 cm wyłóż folią spożywczą. Na dnie ułóż warstwę herbatników, posmaruj warstwą kremu i przykryj kolejną warstwą herbatników.

KROK 4: Wyłóż kolejną warstwą kremu i przykryj następną warstwą herbatników. Posmaruj je pozostałym kremem i posyp pozostałymi wiórkami kokosowymi.

KROK 5: Wstaw do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Przed podaniem pokrój na kwadraty.

Ciasto rafaello bez pieczenia - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy