PRZEPIS OD SŁODKI TEMAT

Ciasto kokosowe bounty - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 24
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto czekoladowe:

Krem kokosowy:

Krem czekoladowy:

  • 100 g mlecznej czekolady
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 300 g mascarpone
  • 350 g śmietanki 30%

Dodatkowo:

Przygotowanie

KROK 1: Mokre składniki połącz z cukrem. Dodaj mąkę wymieszaną z sodą i kakao - wymieszaj. Masę przełóż na formę wyłożona papierem do pieczenia j wstaw do nagrzanego piekarnika na ok 30 minut 180 stopni. 
 
KROK 2: Przygotuj krem kokosowy.  750 ml budyniu zagotuj z cukrem i wiórkami. Pozostałe mleko wymieszaj z proszkiem budyniowym i wlej do gotującego się mleka. Gotuj do zgęstnienia. Zdejmij budyń z palnika i dodaj zimne masło pokrojone w kostkę. Mieszaj do rozpuszczenia. Budyń wylej na wystudzone ciasto. Na budyń wyłóż herbatniki - całość wystudź. 
 
KROK 3: Przygotuj krem czekoladowy. Rozpuść czekoladę z 100 g śmietanki w kąpieli wodnej - lekko wystudź. Mascarpone zmiksuj z resztą śmietanki na sztywno. Dodaj wystudzoną czekoladę - zmiksuj. Wyłóż krem na herbatniki i wstaw ciasto do lodówki. 
 
KROK 4: Przygotuj polewę. Podgrzej śmietankę, dodaj czekoladę i mieszaj do rozpuszczenia. Wystudzoną polewę wylej na ciasto i wyrównaj. Posyp wierzch wiórkami. 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy