fbpx
Ciasto jogurtowe z borówkami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto jogurtowe z borówkami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 18
czas przygotowania: 50

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozpuść i ostudź margarynę lub masło.

KROK 2: W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z jogurtem, dodaj margarynę, wsyp zawartość opakowania i miksuj około 4 minuty.

KROK 3: Gotową masę przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach ok. 25 x 35 cm. Na wierzchu ułóż umyte borówki.

KROK 4: Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 160−170 stopni C około 35-40 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). 

KROK 5: Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Ciasto jogurtowe z borówkami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+