fbpx
Babka czekoladowa - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babka czekoladowa
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 75

Składniki

Polewa:

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 ml śmietanki 30% tłuszczu

Przygotowanie

KROK 1: Formę na babkę o wymiarach 25 x 14 cm posmaruj tłuszczem i wysyp mąką. Piekarnik nagrzej do 180 stopni C.

KROK 2: W misce umieść wszystkie składniki na babkę i miksuj na najwyższych obrotach przez 3-4 minuty. Gotową masę przełóż do przygotowanej formy. Ciasto wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 1 godzinę, do suchego patyczka. Odstaw na 10 minut, po czym odwróć formę do góry dnem. Babka powinna się wysunąć. Odstaw ją na kratkę do ostudzenia.

KROK 3: W rondelku zagotuj śmietankę, dodaj połamaną czekoladę i wymieszaj na gładki sos czekoladowy. Odstaw chwilę do ostudzenia, po czym polej nim babkę. Posyp orzechami włoskimi.

Babka czekoladowa - Delektujemy.pl

Babka czekoladowa

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+