Ciasto jogurtowe z borówkami
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
18
czas przygotowania:
50 min.
Składniki
- 1 opakowanie Ciasta Jogurtowego Delecta
- 4 jaja
- 150 g jogurtu naturalnego
- 175 g margaryny lub masła
- 200 g borówek
- cukier puder
Przygotowanie
KROK 1: Rozpuść i ostudź margarynę lub masło.
KROK 2: W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z jogurtem, dodaj margarynę, wsyp zawartość opakowania i miksuj około 4 minuty.
KROK 3: Gotową masę przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach ok. 25 x 35 cm. Na wierzchu ułóż umyte borówki.
KROK 4: Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 160−170 stopni C około 35-40 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
KROK 5: Przed podaniem posyp cukrem pudrem.