Ciasto jogurtowe z borówkami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 18
Czas przygotowania: 50 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Rozpuść i ostudź margarynę lub masło.

KROK 2: W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z jogurtem, dodaj margarynę, wsyp zawartość opakowania i miksuj około 4 minuty.

KROK 3: Gotową masę przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach ok. 25 x 35 cm. Na wierzchu ułóż umyte borówki.

KROK 4: Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 160−170 stopni C około 35-40 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). 

KROK 5: Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy